Kievul atacat din nou la primele ore ale dimineții

Mai multe explozii puternice s-au înregistrat în vestul și sudul orașului în a treia zi de război. Forțele ucrainene au declarat că au respins un „atac” nocturn al soldaților ruși de pe una dintre principalele artere ale Kievului. Mai multe transportatoare aeriene rusești ce transportau parașutiști către Kiev au fost dobărâte.

Alarma a fost dată la Harkov și Odesa. Oamenii fug după un avertisment potrivit căruia orașele vor fi lovite în următoarea perioadă.

Au fost lansate rachete din Marea Neagră, potrivit BBC, citat de realitatea.net

Oficialii de la Kiev îi avertizează pe locuitori că au loc lupte de stradă împotriva forțelor ruse și îi îndeamnă pe oameni să rămână la adăpost.

Avertismentul emis sâmbătă îi sfătuiește pe locuitori să să evite să meargă în apropierea ferestrelor sau pe balcoane și să-și ia măsuri de precauție împotriva gloanțelor. „Pe străzile orașului nostru au loc lupte continuu. Vă rugăm să rămâneți calmi și să fiți cât mai atenți! Dacă sunteți în adăpost, nu-l părăsiți acum. Dacă sunteți acasă, nu vă apropiați de ferestre, nu mergeți la balcoane. Ascundeți-vă în interior, de exemplu în baie, și acoperiți-vă cu ceva care va preveni rănirea de la fragmentele de gloanțe. Dacă auziți sirene, mergeți imediat la cel mai apropiat adăpost!”, a transmis ministrul Apărării din Ucraina.

Forţele ucrainene au afirmat sâmbătă că au respins un „atac” nocturn al militarilor ruşi împotriva uneia dintre poziţiile lor de pe Bulevardul Victoriei, una dintre principalele artere ale Kievului.

„Atacul a fost respins”, a făcut cunoscut armata terestră ucraineană, într-un mesaj pe contul său de Facebook, fără a oferi mai multe detalii despre locul exact al acestei confruntări.

Ministerul rus al Apărării spune că Rusia a luat orașul Melitopol și că trupele au intrat în orașul ucrainean fără rezistență, relatează agenția de presă rusă Tass.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că au fost lupte grele în oraș.

Melitopol, un oraș de aproximativ 150.000 de locuitori, se află în sud-estul Ucrainei, aproape de Crimeea și Marea Azov.

Rusia a tras vineri asupra a două nave străine în apropierea portului Pivdennîi din Marea Neagră, a anunţat Ministerul ucrainean al Infrastructurii pe pagina sa de Facebook.

Explozii au avut loc în marile oraşe din întreaga ţară, nu doar din zona regiunilor separatiste recunoscute de Vladimir Putin ca fiind independente.

În Ucraina s-au dat astăzi lupte pe străzi, iar armata ucraineană sustine că a ucis 1000 de soldați ruși. De cealaltă parte, rușii au lansat sute de rachete, iar multe au lovit zone rezidențiale civile. Ucrainenii și-au petrecut noaptea sub tirurile de rachete, iar ziua a continuat cu noi bombardamente.

Sunt imagini șocante, de neimaginat până acum 2 zile: oameni striviți de tancuri în mașinile lor, copii care spun în hohote de plâns că nu vor să moară. Doar câteva scene din coșmarul Război în Ucraina, ziua a doua. 

Președintele Ucrainei a ieșit în stradă, alături de mai mulți oficiali. Volodymyr Zelensky a postat un videoclip pe Facebook în care spune că este în Kiev și că a ieșit să își apere țara. Anterior, Zelensky susținea dintr-un buncăr faptul că s-a ascuns și că îi este frică pentru siguranța familiei sale. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri