Anunț pentru români. Ce se întâmplă cu gazele naturale care vin prin Ucraina

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat luni că situaţia din Ucraina nu pune în pericol aprovizionarea României şi a statelor membre UE cu gaze naturale, dar că trebuie căutate soluţii pentru iarna viitoare. 

Popescu a enumerat ca variante de sporire a propriilor rezerve creşterea capacităţilor de stocare şi explorarea unor rute alternative de aprovizionare. În acest sens, ministrul Energiei a precizat că România susţine parteneriatul strategic dintre UE şi Azerbaidjan, precum şi operaţionalizarea Coridorului sudic al gazelor cu includerea proiectului BRUA, potrivit news.ro.

Acesta a precizat că, în prezent, sistemele electroenergetice ale Ucrainei şi Republicii Moldova sunt decuplate de Rusia și sunt izolate și de alte sisteme energetice vecine.  

”În context, statele membre UE au subliniat importanţa realizării cu prioritate a sincronizării sistemului energetic din Ucraina şi din Republica Moldova, la solicitarea expresă a României, cu cel european. În prezent, se analizează condiţiile tehnice pentru realizarea unei astfel de sincronizări de urgenţă,” a afirmat Popescu.

Sursa: Realitatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri