Marcel Ciolacu anunță urgentarea legii care va permite României să nu mai depindă de gazul rusesc

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat luni că legea off-shore, care va permite extracția gazelor din Marea Neagră, ar urma să treacă prin Parlament în ”câteva săptămâni”. În momentul punerii în practică, susține liderul social-democrat, România ar putea fi complet independentă de gazul rusesc.

 

”Nu este nicio problemă să rămânem fără gaze naturale. Avem un an să ne pregătim pentru ce va fi iarna viitoare.  (…) Eu sper ca acest gaz rusesc să fie înlocuit în cea mai mare măsură cu gaz românesc. Știți că dependența noastră față de Rusia este cea mai mică din Europa, cred că 10%,” a afirmat Ciolacu.

Liderul PSD a precizat că legea off-shore, care va permite României să exploateze gaze naturale din Marea Neagră este o prioritate. „Sunt convins că în următoarele săptămâni va trece prin Parlament legea off-shore. Prioritatea gazului extras să fie industria românească! (…) Toată lumea a învățat ceva din această criză”, a spus Marcel Ciolacu.

 

În Marea Neagră românească există zăcăminte de gaze estimate de Agenţia Naţională de Resurse Minerale la aproximativ 200 de miliarde de metri cubi. România produce în prezent circa 10-11 miliarde de metri cubi de gaze pe an.

Sursa: Realitatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri