Liderul PNL, Florin Cîțu: „Din păcate pentru sănătatea economiei noastre, populiştii au cam influenţat decizii în ultimele trei luni şi se vede”.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, susţine că „singura măsură care creşte acum veniturile nete ale tuturor salariaţilor şi nu reprezintă un cost pentru companii este reducerea contribuţiilor”.

„Bineînţeles că au apărut imediat „specialiştii” din tabăra populiştilor să ne spună că o asemenea măsură ar afecta valoarea pensiei viitoare a angajaţilor de astăzi. FALS! Şi asta este încă o dovadă a valorii lor profesionale. Pensia este calculată în funcţie de salariul brut, nu de valoarea contribuţiei. Mai simplu: o scădere a contribuţiei înseamnă o creştere a salariului net astăzi. O creştere a salariului brut înseamnă o creştere a pensiei, în viitor, a angajaţilor de astăzi”, a scris Cîţu, sâmbătă, pa pagina sa de Facebook.

El spune că, „din păcate pentru sănătatea economiei noastre, populiştii au cam influenţat decizii în ultimele trei luni şi se vede”.

„Obiectivul numărul 1 pentru mine şi pentru PNL rămâne luarea unor decizii care să ne asigure o economie puternică (sau să ne opunem măsurilor populiste care distrug economia). Noi, PNL, am arătat că ştim să administrăm o economie lovită de şocuri neprevăzute. (…) România este în situaţia de acum doi ani. Există un şoc neprevăzut care afectează economia. Deciziile pe care le luăm astăzi garantează sau nu o revenire rapidă care să reducă inflaţia, dobânzile şi să creeze locuri de muncă. Trebuie să fie două obiective. Pe termen scurt: măsuri care să reducă impactul şocului preţurilor la energie, adică să minimizeze căderea economică. Pe termen mediu: revenirea în V a economiei. Revenirea în V este posibilă doar dacă nu cădem în plasa măsurilor populiste. Altfel spus, dacă după acest şoc economia nu îşi revine rapid, înseamnă că au fost aplicate măsurile populiste”, arată Cîţu.

 

 

Sursa: Realitatea Din PNL

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri