Nicolae Ciucă este noul președinte PNL: „Ce facem noi astăzi nu este pentru noi, ci pentru tineri. Să ne apucăm serios de muncă!”

Liberalii și-au ales duminică un nou președinte, după ce l-au debarcat pe Florin Cîțu de la șefia partidului. A fost ales Nicolae Ciucă, singurul candidat. 

Liberalii și-au ales noul președinte, duminică, într-un Congres extraordinar, la Palatul Parlamentului, la doar şase luni de la ultimul congres, în care 5.000 de delegaţi îl aleseseră pe Florin Cîţu la şefia partidului. Astăzi sunt prezenți puțin peste 1.300 de delegați.

Nicolae Ciucă a susținut discursul către liberali după alegerea sa la conducerea PNL. A devenit președintele PNL cu 1.060 de voturi pentru și 60 de voturi nule.

„Vă multumesc tuturor pentru votul de încredere. Ați venit de ziua de Florii. Diasporei vreau să-i mulțumesc foarte mult. Și m-aș bucura sa fie la fel de uniti si dinamici ca astazi si sa arate lumii, PNL, că România are spirit capacitate resursa umana sa nu ne fie teama sa ne angajam la orice efort, impreuna cu tot ce inseamna valorile UE in care valorile nationale sa isi faca simtite relevanta. 

Vreau sa le multumesc tinerilor, am vazut foarte multi astazi.

Tot ce facem noi astazi le este destinat. Rostul nostru si sustinerea motiunii nu sunt pentru noi, ci pentru ei. Ei se vor mândri ca au preluat de la no io tara puternica si au datoria sa o duca mai departee mai bine decât am făcut o noi. Vă urez succes si vă indemn sa ne intoarcem fiecare sa ne apucam serios de munca si sa nu uitam niciodata ca in centrul programului de guvernare este cetățeanul române!”, a declarat Nicolae Ciucă după anunțarea rezultatului oficial al votului congresului, prin care a devenit președintele liberalilor.

UPDATE 13.35 Rezultat oficial: 1.060 de voturi pentru Nicolae Ciucă, 60 de voturi – nule. Voturi valabil exprimate – 1.120, voturi neutilizate – 159, la votul pentru moțiunea „Uniți pentru o Românie puternică și stabilă”.

UPDATE 13.20 Votul delegaților s-a încheiat. Este așteptat anunțul oficial al rezultatelor votului pentru Nicolae Ciucă.

UPDATE 12.00 Nicolae Ciucă: Îi mulțumesc lui Florin Cîțu pentru tot ce a făcut bine pentru PNL

„Vă rog ca înainte de a începe să vorbesc să păstrăm împreună un moment de reculegere pentru victimele din Ucraina ca urmare a invaziei ilegale a fortelor armate ruse in Ucraina”, a declarat Nicolae Ciucă.

Acesta i-a mulţumit apoi lui Florin Cîţu, preşedintele Senatului, ”pentru tot ce a făcut bine pentru PNL”.  

Nicolae Ciucă: Este adevărat, nu sunt un membru cu vechime în partid, nu am experiență politică. Dar cu siguranță, nu mă voi lăsa niciodată prizonier

„Dragi liberali, încep prin a le mulţimi antevorbitorilor mei pentru că au susţinut această moţiune şi îl salut pe preşedintele Senatului Florin Cîţu şi să îi mulţumesc pentru tot ce a făcut bine pentru PNL. Sunt în faţa dumneavoastră pentru a vă convinge că moţiunea merită să fie votată. (…) Valorile în care credem noi sunt cele care ne motivează, ne unesc, ne dau rezistenţă, ne dau capacitatea de a stabili şi îndeplini obiective politice, ne ajută să ne ridicăm când suntem căzuţi. Valorile PNL sunt valorile politicii de dreapta care a modernizat România în trecut, o face şi acum si o va face şi în viitor.

Avem un rost și o direcție, care nu se fac doar de dragul de-a face politică”, a mai afirmat Ciucă.  

„Fac un apel către toate partidele democrate: Să nu tolerăm degradarea democrației în România, a valorilro care au stat la baza aderării la NATO și UE si sa respingem incitarea la ură și violență”, a mai spus Ciucă.

„Forța politică a partidului e dată de președinții consiliilor județene, de deputați și senatori. 

Este adevărat, nu sunt un membru cu vechime in partid, nu am experiență politică și nici nu vreau sa dau impresia de ce nu sunt. Dar cu siguranță, Dane (Motreanu – n.red.), nu mă voi lăsa niciodată prizonier.

Am încredere în experiența  dvs și în voința dvs, asumându- ne sa trecem țara prin criză. 

Suntem aici pentru că trebuie să mergem înainte”, a mai spus Ciucă.

Sursa: Realitatea Din PNL

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri