După renunțarea la semestre, se anunță noi schimbări în învățământ. O medie unică și tezele la latitudinea profesorilor

Schimbări din anul școlar viitor, 2022-2023!

În urma unor analize făcute de specialiști în științele educației, s-au stabilit noi modificări care privesc mediile și tezele!

Astfel, începând din toamnă elevilor le va fi încheiată o singură medie pe tot parcursul anului școlar, iar tezele nu vor mai fi obligatorii, urmând să rămână la latitudinea fiecărui profesor cum și câte evaluări va face.

În perioada următoare ar urma să fie anunțată modificarea Regulamentului cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP).

Se pare că idee este de ”simplitate” și de a exista o singură medie pe întregul an școlar, ”așa cum este în mai multe state”.

Evaluările și tezele vor fi la latitudinea profesorilor, aceștia vor decide câte vor să le dea propriilor elevi.

În perioada următoare va fi anunțată modificarea în acest sens a Regulamentului cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP).

Vă reamintim că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat la finalul lunii martie că structura anului școlar va fi schimbată radical – în loc de semestre vor exista 5 module de învățare, care vor alterna cu cinci vacanțe.

O altă noutate este şi introducerea, pe lângă programul Şcoala Altfel, şi a programului Săptămâna Verde.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri