GIGANT din energie amenință că iese de pe piață – Critici dure pentru Guvern. Milioane de români, afectați

Unul dintre cei mai mari furnizori de energie din România amenință că se retrage de pe piață. Asta pentru că, susține directorul financiar al companiei, au fost înregistrate pierderi uriașe din cauza măsurilor de sprijin oferite de guvernanți populației

ENEL unul dintre cei mai mari furnizori avertizează că este foarte posibil să se retragă din România, potrivit anunțului făcut de directorul financiar al companiei, relatează Realitatea PLUS.

Directorul financiar al ENEL pune pierderile pe seama măsurilor luate de autoritățile române de ajutor al populației în criza energetică a creșterii prețurilor și scumpirii facturilor la energie și gaze. 

Plafonarea e decontată doar parțial de la buget, astfel ca furnizorii platesc o mare parte din consum. Cei afectați vor fi clienții firmei – milioane de români, care astfel ar trebui să recurgă la alți furnizori, cu tarife mult mai mari, potrivit Realitatea PLUS.

Regulile de plafonare a prețurilor și noile tarife de distribuție din România „afectează grav” rezultatele din această țară, a declarat directorul financiar al Enel, Alberto De Paoli.

„(Măsurile) au avut un impact neglijabil până acum asupra cifrelor noastre, deoarece am vândut deja energia înainte către clienții noștri la un preț rezonabil, fără profituri suplimentare. (…) Nu are sens să investești într-un mediu excesiv de punitiv”, a declarat Alberto De Paoli pentru Reuters.

O convocare a Adunării Generale a Acționarilor a companiei italiene este prevăzută pentru săptămâna viitoare, pe 12 mai, potrivit enel.ro.

ENEL a avut profituri de 73 de milioane de euro în primul trimestru din 2021, în comparație cu pierderile uriașe din primul trimestru din acest an: 154 de milioane de euro. În același timp, veniturile din România ale companiei aproape s-au dublat la 652 milioane euro, în primul trimestru al anului, comparativ cu 371 milioane euro în primele trei luni din 2021.

Sursa: Realitatea Financiara

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri