Elena Udrea va fi trimisă în România. Decizia instanție bulgare este definitivă

Instanța din Bulgaria a decis că Elena Udrea va fi predată autorităților din România. Înaintea pronunțării din Bulgaria, fostul ministru a afirmat că în dimineața zilei în care s-a pronunțat sentința de condamnare în România, 2 dintre judecători ar fi fost chemați și amenințați de un oficial de la Parchet să nu accepte rejudecarea procesului.

Magistrații bulgari au ascultat, vineri, pledoariile finale. Interesant este ca instanța de la Sofia a acceptat declarațiile unui nou martor. Este vorba despre avocata Ingrid Mocanu, consilier la Ministerul Justiției, care a vorbit despre amenințările primite de Udrea și despre condițiile precare din închisorile din România.

La proces și-a mai arătat susținerea pentru fostul ministru și un profesor în drept constituțional. 

„Sper să am parte de o justiție dreaptă în Bulgaria, ceea ce nu am avut în România”, a spus Elena Udrea, miercuri, în fața instanței din Sofia.

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul „Gala Bute”.

Pe 7 aprilie, Udrea a fost prinsă de poliţia de frontieră din Bulgaria, în timp ce încerca să treacă în Grecia cu un autoturism pe la punctul de trecere Kulata.

La mijlocul lunii aprilie, tribunalul districtual din Blagoevgrad a aprobat punerea în executare a mandatului european emis pe numele ei şi extrădarea în România.

Elena Udrea a atacat acest verdict la Curtea de Apel din Sofia.

Sursa: Realitatea din Justitie

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri