Trei trenuri de călători blocate de mai multe ore la Severin și Orșova

CFR Călători anunţă, vineri, că nu există tensiune în linia de contact pe relaţia Orşova – Gura Văii, trei trenuri fiind afectate la ora transmiterii acestei ştiri. ”Urmare lipsă tensiune în linia de contact pe relaţia Orşova – Gura Văii, este afectată circulaţia a trei trenuri”.

– ”IR 79 Budapesta – Bucureşti Nord staţionează în Orşova de la ora 02.15

– IR 78 Bucureşti Nord – Budapesta –staţionează în Severin de la ora 04.35

– IR 1990 Mangalia – Timişoara stationează în Severin”, a transmis, vineri dimineaţă, CFR Călători, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, în staţia Severin, pasagerii vor primi apă şi produse preambalate.

”CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident şi le mulţumeşte pentru înţelegere. Încă din momentul avizării, după producerea deranjamentului, CFR Călători a pus la dispoziţia managerului de infrastructură -CFR SA, locomotivă diesel”, a mai precizat sursa citată.

Compania avertizează că este posibil să se înregistreze întârzieri în circulaţia trenurilor de călători care străbat această zonă.

Trafic feroviar oprit pe intervalul de stații Vârciorova – Gura Văii

Bucureşti, 29 iulie 2022

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar pe relația Vârciorova – Gura Văii este întrerupt, după ce un tren privat de marfă a rupt, în cursul nopții linia de contact, între stâlpii 93 și 97.

Personalul de specialitate al SRCF Craiova și Timișoara au intervenit pe parcursul nopții cu drezinele pantograf pe intervalul de stații Orșova – Vărciorova – Gura Văii, pentru verificarea sistemului de alimentare cu energie electrică. S-a reușit repunerea sub tensiune a liniei de contact între stațiile Orșova – Vîrciorova, însă pe distanța Vârciorova – Gura Văii, linia de contact era ruptă, de la stâlpul 93, până la stâlpul 97, deranjament provocat de un trenul privat de marfă, rămas defect în linie curentă, cu pantograful îndoit.

Menționăm faptul că, intervenția, în cursul nopții, cu drezinele pantograf a impus oprirea a 4 trenuri de călători – trenul privat 11504 și trenul IR 79, în gara Orșova, respectiv  trenul privat 11502, IR 1990 și IR 78, în Severin – astfel încât să poată fi desfășurate verificările pe întregul interval de stații, Orșova – Vărciorova – Gura Văii, unde este doar un fir de circulație.

Din cauza deranjamentului major provocat de trenul privat de marfă la linia de contact, pe distanța Vârciorova – Gura Văii, circulația trenurilor de călători nu poate fi reluată în condiții normale de trafic, fiind necesară dublarea garniturilor cu o locomotivă Diesel, după ce se trenul privat de marfă este retras din linie curentă, manevre în curs de derulare la această oră.

Precizăm faptul că, pasagerii au primit, din partea personalului feroviar din gările Orșova și Severin, apă, cafea și cornuri.

CFR SA transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi asigură că personalul feroviar depune toate eforturile necesare pentru reluarea traficului celor 4 trenuri staționate, remedierea deranjamentului și redeschiderea circulației în condiții normale”, se arată în comunicat.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri