Traian Băsescu, afaceri cu iz rusesc. Bani și influență la cel mai înalt nivel – suspiciuni grave asupra firmei Euroconstruct. Pe cine finanțează MOSCOVA? Și de ce

Acuzații grave pentru familia Băsescu! Fostul președinte și fiica sa Ioana sunt în centrul unui scandal uriaș! Asupra celor doi planează suspiciuni privind interese obscure țesute chiar la Moscova. Bomba e la un pas de explozie – potrivit presei germane, numele celor doi este legat de un scandal de spionaj. Familia lui Traian Băsescu „a vulnerabilizat puncte strategice” pe bani, scriu jurnaliștii de la Deutsche Welle, care fac legătură cu spionii de la Gazprom. În schemă ar fi intrat și firma Euroconstruct, cea care a asfaltat întreaga Capitală pe vremea când fostul președinte era primar. 

Traian Băsescu promovează afacerile patronilor din grupul Golden Blitz, susține consultantul politic Cozmin Gușă. Este de notorietate legătura fostului președinte cu firma Euroconstruct, la care se zvonea că este co-acționar Băsescu, alături de cei doi patroni, Dan Besciu și Sorin Vulpescu. 

„Băse, pe urmele lui Pontache, adică spre afaceri. Direcția este Golden Blitz, dar nu restaurantul, ci patronii de la Golden Blitz, dar are și arome rusești. 

Astăzi, când am citit implicarea lui Băsescu prin fiica sa, ca notar, în promovarea afacerilor rușilor de la NIS care sunt anchetați acum în România, câteva milioane și acolo probabil de euro, mi-am adus aminte că, după ce am vorbit despre afacerile lui Ponta care dorește afaceri cu statul și fugărește pe miniștri și pe primari să ofere aceste contracte către firme turcești, e chiar un copil de casă, m-au sunat niște prieteni să-mi spună că și Băse face la fel.

Voi credeați că ăsta stă acasă și plânge de necaz că uite ce a pățit Elena… Nu! Lui îi convine ce a pățit Elena, era o grijă în plus pentru el, Elena știe multe despre el, dar nu mai poate să le spună cât timp este la Târgșor. Elena a greșit jocul, Băse a câștigat din nou. Se preface că-i pare rău de Elena, dar și Elena Udrea știe adevărul mai bine. 

Nu, el face afaceri! Și mi-a explicat că promovează afacerile celor de la Golden Blitz despre care se zvonea pe vremuri, Euroconstruct, dacă vă amintiți, așa se numea firma care a asfaltat toată Capitala când Băsescu era primar și se zvonea că este co-acționar Băsescu, alături de cei doi, celebrul Dan Besciu, celebru pentru că a fost arestat la finalul lui 2014 tot pe motiv de afaceri necurate, și Sorin Vulpescu. Ăsta nu a fost arestat, a fost mai șmecher, mai bine orientat, trăia prin Băneasa, acum am înțeles că e în străinătate. 

Și, în numele lor, sau trimis de ei, se duce omul să mai facă un comision, sau de ce nu, dacă o fi acționar Băse acolo să-și rotunjească veniturile. Că doar multe hârtii se pot face și multe off-shore-uri se pot inventa. 

Imagine

Foto: Dan Besciu, unul din „Regii asfaltului”

Pe Vulpescu cred că l-am văzut o dată sau de două ori, pe Besciu îl cunosc, dar nu am numărul lui, l-aș fi întrebat dacă este adevărat, dar am senzația că m-ar fi mințit. Omul obișnuiește să facă chestii din astea, așa că nu l-am întrebat, dar dacă doresc cei doi să spună că nu sunt cu Băsescu sau că Băsescu nu-i ajută în afaceri, desigur că aș putea să nu-i cred, dar o să le mediatizăm punctul de vedere că așa e cu dreptul la replică. 

Ăștia au fost patronii de la Golden Blitz, o duc bine și azi, firma a intrat în insolvență, deci nu poate să ia banii datorinicii, dar nici ei nu se pot duce direct la licitații, dar se bagă sub antreprenoriat și o duc bine, spre foarte bine, ca toți miliardarii României care au făcut foarte puțin pentru această țară, mult pentru politicieni și deloc pentru cetățeni. Rușine să le fie, marca Băsescu-Golden Blitz”, a spus consultantul politic Cozmin Gușă, la Gold FM.

Gușă face trimitere la o analiză a site-ului german Deutsche Welle, potrivit căreia familia fostului președinte Traian Băsescu „a vulnerabilizat puncte strategice” pe bani.

Deutsche Welle, insinuări grave: Familia Băsescu a favorizat spionii de la NIS-Gazprom

„Cine i-a încurajat pe rușii de la NIS să vină în România” – se întreabă site-ul german Deutsche Welle, într-o analiză publicată astăzi, iar răspunsul vine tot de la ei: familia fostului președinte Traian Băsescu, cea despre care se mai afirmă că „a vulnerabilizat puncte strategice” pe bani. O acuzație extrem de serioasă!

„Afacerea NIS cu iz de spionaj în favoarea rușilor scoate la iveală că investițiile rusești au fost, dacă nu încurajate, cel puțin bine primite. Instituțiile de control nu le-au deranjat nicicând. Compania sârbă NIS, parte a grupului Gazprom, nu face doar afaceri în România, ci și culegeri de date sau chiar jocuri politice pe picior mare. Procurorii anti-mafia cercetează un posibil caz de spionaj, dar în urmă cu zece ani fiica președintelui atunci în funcție, Ioana Băsescu, se ocupase în biroul ei notarial de multe dintre tranzacțiile încheiate de Gazprom prin NIS în România. Nimic ilegal, ci doar câteva milioane de euro câștigați cu ușurință și, poate, prin vulnerabilizarea unor puncte strategice”, notează sursa citată.

Notarul Ioana Băsescu, contracte bănoase cu Gazprom –  bani, putere şi influenţă la cel mai înalt nivel

Fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu, Ioana, a obţinut sume uriaşe din deschiderea uşilor pe teritoriul românesc. Partea leului din afacerea Gazprom a luat-o Ioana Băsescu, notar cu lipici la contracte bănoase. Prin cabinetul său, au fost legalizate multe din tranzacţiile colosului în România. Câți bani a încasat Ioana Băsescu în urma acestei afaceri? În ziuda eforturilor, jurnaliștii care au încercat să afle s-au lovit de un zid mascat de secretul profesional. Iar filiala NIS Petrol s-a prevalat de clauzele de confidenţialitate. 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri