Asociația FRENDS pentru Dezvoltare lansează campania despre voluntariat #fiivoluntar, deschizându-se cu Gala Voluntarilor și Târgul de ONG-uri #fiivoluntar, 21–23 octombrie

Asociația FRENDS pentru Dezvoltare organizează între 21 și 23 octombrie evenimentele de deschidere a campaniei #fiivoluntar, proiect prin care tineri din întreaga țară sunt încurajați să se implice în activități de voluntariat, să se dezvolte și să-și descopere pasiunile.

Tineri din regiunea București-Ilfov au oportunitatea de a lua contact cu lumea voluntariatului și să devină parte a comunității de voluntari locale. Gala Voluntarilor asigură o expunere a impactului real al voluntariatului asupra societății, fiind o demonstrație a capacității de implicare și dedicare a voluntarilor din 8 organizații invitate, ce vor prezenta unul dintre proiectele lor de succes. Prin proiectul #fiivoluntar, voluntariatul se remarcă prin diversitate, în special datorită numărului așteptat de 60 de ONG-uri expozante la Târgul de voluntariat. Multitudinea de reprezentanți garantează o ofertă largă de domenii pentru participanți, care pot deveni piloni de bază în comunitate înscriindu-se ca voluntari.

#fiivoluntar reprezintă un proiect de tineret cofinanțat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse sub egida Anului European al Tineretului.

Primul eveniment oficial organizat în cadrul campaniei #fiivoluntar este Gala Voluntarilor, pe 21 octombrie, în București. Aceasta marchează momente importante în lumea voluntariatului, urmând să fie premiate 8 ONG-uri pentru proiectele cele mai ample și de succes ale respectivelor organizații.

Gala Voluntarilor are rolul de a promova și încuraja inițiativele de voluntariat ale ONG-urilor. Invitații reprezentanți ai organizațiilor vor prezenta unul dintre proiectele pe care ei le apreciază cel mai mult și care au avut un adevărat impact asupra societății. Participanții vor fi voluntari din ONG-urile invitate și partenere ale FRENDS, alături de cunostințe ale acestora, presă și voluntarii FRENDS.

În weekend-ul 22–23 octombrie, între orele 11:00 și 18:00, la Casa de Cultură a Studenților și Calea Plevnei 61, va avea loc Târgul de voluntariat.

Pe parcursul acestuia vor fi organizate și 4 workshop-uri pentru care înscrierile sunt deschise publicului-participant. Acestea vor aborda tematicile: voluntariat, networking, project management și comunicare corporate, astfel încât tinerii să poată experimenta ce înseamnă voluntariatul și beneficiile pe care implicarea le poate aduce.

Rezultatul târgului constă în motivarea tinerilor de a se împlica în activități de voluntariat și în creșterea numărului de voluntari ai ONG-urilor participante.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri