Nicolae Ciucă, despre votul istoric din PE: Admiterea în Spațiul Schengen tocmai a intrat pe ultima sută de metri

Premeirul Nicolae Ciucă susține că admiterea României în Spațiul Schengen „tocmai a intrat pe ultima sută de metri”, șeful Guvernului referindu-se la votul covârșitor cu care Parlamentul European a adoptat, astăzi, rezoluția care propune primirea României în spațiul de liberă circulație.

„România a mai făcut încă un pas către admiterea în Spațiul Schengen: Parlamentul European a votat o rezoluție prin care cere Consiliului Uniunii Europene să aprobe intrarea țării noastre în spațiul de liberă circulație. Votul covârșitor în favoarea cauzei României a venit pe fondul susținerii pe care o avem din partea Partidului Popular European, care are cel mai numeros grup de europarlamentari.

La ultimul congres al PPE, ținut la Rotterdam, în iunie, delegația PNL a propus ca în rezoluția lucrărilor să fie inclusă și susținerea pe care grupul popularilor o acordă României în demersul de aderare la Schengen.
 
Azi am văzut cât de important este sprijinul marii familii europene de centru-dreapta, din care PNL face parte. Admiterea în Spațiul Schengen tocmai a intrat pe ultima sută de metri!”, a declarat Ciucă, într-un mesaj postat pe Facebook.

Sursa: Realitatea Din PNL

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri