Mai multe VIP-uri ar putea scăpa de închisoare pe motiv de prescripție a faptelor – Udrea, eliberată de două dosare PENALE

Instanța Supremă aruncă bomba în justiție. Mai multe VIP-uri ar putea scăpa de închisoare pe motiv de prescripție a faptelor. Principala beneficiară este Elena Udrea, în alte dosare, pentru că ea nu poate ieși din închisoare deoarece decizia nu se aplică și în cazul Gala Bute.

Faptele care au fost comise înainte de 2012 sunt pe lista de prescriei. Pe lângă infractri de rând care ar putea scăpa de închisoare, printre beneficiarii deciziei se află și nume împortantă din politică.

Elena Udrea scapă de două dosare penale, de Hidroelectrica și de cel privind campania electorală în care este cercetată împreună cu Ioana Băsescu. În cel din urmă dosar, Elena Udrea fusese condamnată la 8 ani de închisoare, iar Ioana Băsescu la 5 ani.

Și Liviu Dragnea poate răsufla ușurat, dosarul său – TELDRUM se înscdrie pe această listă, faptele fiind unele vechi.

Victor Ponta, de asemenea, scapă. El este legat de dosarul Turceni-Rovinari în care în primă instanță fusese achitat alături de fostul ministru Dan Șova.

La Înalta Curte de Casație și Justiție s-a judecat o speță în care s-a pus problema invocării prescripției, ca urmare a modicării legii penale. Elena Udrea și alți inculpați ar putea ieși din pușcărie pentru că va interveni prescripția.

Sursa: Realitatea din Justitie

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri