Marcel Boloș anunță noi ajutoare sociale pentru persoanele vulnerabile – Cum se vor livra banii pe card pentru facturile la energie şi gaze

Marcel Boloș – ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a explicat, miercuri seara, la un pot TV, cum se vor livra banii pe card pentru facturile la energie şi gaze și cum vor fi ajutați în continuare românii vulnerabili.

„Există un buget pentru familiile vulnerabile în valoare de 1 miliard de euro care are termen de cheltuire până la 31 decembrie 2023.

Fondurile europene să au ca și grup țintă persoanele și familiile vulnerabile. Trebuie doar să avem în vedere că fiecare din cei 2,4 milioane de beneficiari pe care îi avem pe voucherele sociale au corespunzător un punct de consum cu care ei figurează la furnizorul de gaze, de electricitate, de energie termică și probabil, din acest punct de vedere, ajutorul va fi pe punctul de consum şi gospodărie.

Se stimulează 2 scenarii. Un scenariu cu 1.500 de lei și unul este cu 2.000 de lei. Avem constrângerea legată de buget și mai avem 2 condiții de respectat în conformitate cu regulamentul Comisiei Europene.

Cardul este o modalitate de control a întregului mecanism foarte bun, pentru că banii de pe card nu se pot retrage, ei se pot folosi numai la POS-urile aferente”, a spus  Marcel Boloş.

„Consumurile energetice, după cum știm, sunt lunare. Deci vom încerca să facem mecanismul cât mai adaptabil și flexibil. Sunt în analiză mai multe scenarii. Dacă Coaliția decide să intre în vigoare cu data de 1 ianuarie 2023 atunci trebuie să închidem acest mecanism în cursul acestei luni încât să ne putem face pregătirile”, a mai spus ministrul.

Sursa: Realitatea Din PNL

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri