Lanț de benzinării din România, amendat de ANPC. Ce au descoperit inspectorii

Hervis Sports, Agrana România şi OMV Petrom au fost amendate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) cu 172.000 de lei, după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care practici comerciale incorecte, lipsa traducerii în limba română a informaţiilor de pe eticheta produselor.

ANPC a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că în ultima perioadă, comisarii instituţiei au făcut controale la operatori economici importanţi din diferite domenii de activitate, printre care SC Hervis Sports and Fashion SRL, Agrana România SRL şi SC OMV Petrom Marketing SRL, pentru a verifica modul în care aceştia respectă legislaţia în vigoare, în domeniu, în timpul actului comercial.

Dintre abaterile înregistrate în timpul controlului s-au aflat: lipsa traducerii în limba română a diverselor informaţii de pe eticheta produselor; indicarea echivocă a preţurilor suplimentelor alimentare comercializate; nerespectarea informărilor caracteristice promoţiilor, respectiv neprecizarea tipului de reducere şi a perioadei de desfăşurare a acesteia. De asemenea, au fost descoperite practice comerciale incorecte.

Astfel, a fost constatată încălcarea diligenţelor profesionale, în cazul Hervis Sports and Fashion SRL, practicile incorecte identificate în cadrul campaniilor de marketing ale OMV Petrom Marketing SRL se refereau la inducerea în eroare a consumatorilor referitor la achiziţia de carburanţi. Totodată, ANPC a mai precziat că practica înşelătoare a Agrana România SRL era de a ambala zahărul, în pungi de hârtie sau de polietilenă de 1 kg, pe ambalaje fiind inscripţionată menţiunea “Origine din UE şi din afara UE”, fără a fi declarat ingredientul primar din care este obţinut zahărul – sfeclă de zahăr şi/sau trestie de zahăr.

Conform legislaţiei UE, este obligatorie indicarea ţării de origine sau locului de provenienţă al ingredientului primar, atunci când acesta diferă de ţara de origine sau locul de provenienţă al produsului alimentar, a menţionat ANPC. Pentru neregulile constatate au fost date amenzi în valoare totală de 172.000 de lei, au fost oprite de la comercializare produsele neconforme şi au fost emise decizii de încetare a practicii comerciale incorecte.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri