Noi atacuri asupra oraşului Zaporojie, unde se află cea mai mare centrală atomică din Europa

Rusia a lansat în cursul nopţii un atac asupra oraşului Zaporojie din sud-estul Ucrainei, rănind civili şi distrugând infrastructura rezidenţială, potrivit unor oficiali regionali citaţi de The Guardian.

Oleksandr Staruh, şeful administraţiei regionale de stat din Zaporojie, a declarat, într-o postare pe Telegram făcută în jurul orei locale 1:00, că Rusia a lansat un atac cu rachete asupra oraşului Zaporojie şi a suburbiilor sale.

„Există distrugeri ale infrastructurii civile, rezidenţiale şi industriale. Au fost primite informaţii că mai multe persoane au fost rănite uşor. Toate serviciile relevante se află la faţa locului”, a anunţat Staruh.

Secretarul consiliului municipal din Zaporojie, Anatoli Kurtev, a confirmat că trei persoane au fost transportate la spital.

„Ruşii au tras din nou asupra oraşului nostru. În urma atacului din cursul nopţii, fost răniţi oameni. Există case avariate. Trei persoane au fost transportate la spitale. Printre acestea se află doi copii de nouă şi cincisprezece ani”, a relatat oficialul.

În regiunea Zaporojie, în afara oraşului Enerhodar, se află cea mai mare centrală atomică din Europa, care este ocupată de ruşi.

Moscova a decretat – abuziv – în septembrie anul trecut anexarea regiunii ucrainene Zaporojie, dar în practică nu o controlează în totalitate.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri