Clubul Presei. Demers fără precedent în România, sprijinit de Trustul Realitatea. Susținem libertatea cuvântului!

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu anunță într-un editorial că a decis să inițieze crearea Clubului Presei. 

Acest demers are drept scop asigurarea unei mai bune informări a cetățeanului, prin protejarea ziariștilor curajoși și asigurarea unei informări mai complete și mai oneste a cetățenilor. Clubul Presei va fi organizat pe două secțiuni. Va exista un departament al redactorilor, toți jurnaliștii din țară având astfel posibilitate să se înscrie și să participe la luarea celor mai importante decizii. Și un departament al proprietarilor, rezervat caselor de presă, al cărui principală sarcină va fi să poarte cuvenitele negocieri cu autoritățile statului, astfel încât să fie asigurate garanții din ce în ce mai mari în ceea ce privește libertatea de expresie„, spune Sorin Roșca Stănescu. 

Zilele următoare, cu sprijinul trusturilor Realitatea și Gold FM, împreună cu consultantul Clubului Presei, Sarmiza Andronic, vom informa cu privire la modalitatea concretă de înscriere. 

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu face apel la toți colegii din mass-media să popularizeze acest demers și, evident, să-l susțină. 

Inițiatorul acestui demers, crearea Clubului Presei, spune că, împreună, presa va deveni mai puternică. 

Realitatea Media se alătură inițiativei și invită, la răndul său, toate instituțiile media din România dar și jurnaliștii independenți să participe la crearea unei asociații a presei care susține diversitatea de idei, libertatea cuvântului și independența economică a mass-media!

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri