Bărbat arestat după ce a recrutat o femeie bolnavă psihic şi a obligat-o să se prostitueze

Un tânăr în vârstă de 25 de ani din judeţul Argeş este cercetat pentru trafic de persoane după ce a cunoscut o femeie bolnavă psihic, i-a promis acesteia că va avea o relaţie cu ea şi apoi, folosind violenţa, a obligat-o să se prostitueze. Victima a avut nevoie de tratament în urma traumelor suferite. Bărbatul este deja arestat preventiv în alt dosar, în care era acuzat de proxenetism.

Dosarul instrumentat de procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul IPJ Argeş vizează faptele unui tânăr de 25 de ani din localitatea argeşeană Bârla, care ”ar fi constrâns, în scopul exploatării sexuale, prin acte de violenţă fizică şi ameninţări, o victimă majoră, prin inducerea în eroare şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate, promisiunea întemeierii unei familii, persoana vătămată fiind cunoscută cu tulburări psihice”. 

”În luna octombrie 2022, a transportat-o în mai multe localităţi din judeţul Argeş şi a adăpostit-o în unităţi de cazare, unde a constrâns-o să practice prostituţia, prin acte de violenţă şi ameninţări, însuşindu-şi integral sumele obţinute din această activitate”, au transmis anchetatorii.

Iniţial, pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal pentru proxenetism, el fiind arestat preventiv în acea cauză. Victima din acel dosar este aceeaşi femeie. Pe măsură ce ancheta a avansat, anchetatorii au formulat împotriva suspectului şi acuzaţia de trafic de persoane. În al doilea dosar judecătorii au emis, joi, un nou mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului. 

Femeia agresată şi obligată să se prostitueze este traumatizată, ea necesitând tratament medical din cauza traumelor suferite, precizează anchetatorii.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri