Premierul Nicolae Ciucă, primele măsuri după cutremurul de 5,7 din Gorj

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o discuție telefonică cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, în legătură cu seismul produs, marți, în regiunea Olteniei, anunță reprezentații Guvernului, într-un comunicat de presă. 

„Premierul a cerut organizarea de îndată a activităților necesare pentru gestionarea situației și pentru coordonarea acțiunilor de sprijin. În urma consultărilor cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, la nivelul MAI, a fost activată o grupă operativă pentru monitorizarea sistemului de intervenție în situație de urgență, în cadrul centrului de coordonare din minister”, anunță Executivul.

Informații despre măsurile și modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unui seism, aici: https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/
Reguli de comportare în caz de cutremur: https://youtu.be/rlEuJdtQrgI
 
ATENȚIE În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora.
 
Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență).
 
 
 

Sursa: Realitatea Din PNL

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri