„Nu tremur la cutremur”. Anunțul de ultimă oră făcut de Raed Arafat

Şeful DSU Raed Arafat a anunţat că va fi derulată, începând de luni, campania „Nu tremur la cutremur” la 30 de posturi de televiziune, pe durata mai multor săptămâni, inclusiv în săptămâna Protecţiei Civile.

 „Referitor la discuţiile de astăzi (miercuri – n.r.) cu domnul premier, domnul ministru Cseke Attila şi echipa care a fost la discuţiile respective, competenţele DSU vin în mod deosebit pe partea de pregătire şi răspuns, în caz de risc seismic. Pe partea de pregătire, după cum cunoaşteţi, au fost derulate în ultimii ani mai multe campanii, mai multe acţiuni de informare a populaţiei. Campania cea mai cunoscută care a fost derulată prin anul 2015, dacă nu mă înşel, şi s-a derulat de mai multe ori, urmează să fie derulată din nou la 30 de televiziuni, începând cu ziua de luni, săptămâna viitoare. E o campanie care a fost realizată de colegii de la IGSU. Are şapte clipuri, unul cum te pregăteşti înainte şi şase despre cum reacţionezi, în caz de cutremur, în diferite situaţii. Eşti într-un magazin mare, la mall, eşti în apartament, la locul de muncă, la şcoală, cum trebuie să reacţionezi”, a anunţat Raed Arafat, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

Acesta a mai spus că această campanie de informare „va fi derulată pe durata următoarelor săptămâni pe mai multe televiziuni”.

„Asta va fi inclusă şi cu mai multe informări ale populaţiei şi cu deplasări ale Caravanei de informare a DSU şi IGSU şi pe durata săptămânii de Protecţie Civilă care va începe pe 25 februarie şi se va finalza cu data de 4 martie. Deci aceasta este săptămâna Protecţiei Civile în cadrul căreia vom sărbători şi Ziua Naţională a Protecţie Civile, în 28 februarie, şi Ziua Internaţională a Protecţie Civile, în 1 martie”, a mai declarat Arafat.

Şeful DSU a adăugat că aceste caravane mobile se vor deplasa în locurile cu risc seismic, iar programul lor va fi disponibil pe platformele Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi „Fii pregătit”.

El a mai precizat că „urmează să fie lansat şi un ghid scris, care va fi distribuit în zonele rurale sau în zonele fără acces la internet”.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri