Volodimir Zelenski refuză să se întâlnească cu Vladimir Putin. Care este motivul

Volodimir Zelenski a apărut la CNN, miercuri seară, în SUA, într-un interviu preînregistrat.

Când a fost întrebat de Wolf Blitzer de ce ar fi nevoie pentru a se întâlni cu Putin, Zelenski a spus: „Nu avem nicio circumstanţă să vorbim cu preşedintele Federaţiei Ruse pentru că nu se ţine de cuvânt”.

„Nu avem nicio încredere în el”, a adăugat Zelenski.

„Rusia ar trebui să părăsească teritoriul nostru. Şi după aceea, suntem bucuroşi să ne alăturăm instrumentelor diplomatice. Pentru a face asta, putem găsi orice format cu partenerii noştri imediat după aceea”.

Liderul ucrainean a vorbit şi despre modul în care el şi familia sa se confruntă cu războiul, care a intrat acum în al doilea an.

„Fiica mea s-a înscris la universitate şi învaţă acolo, iar fiul meu merge la şcoală în Ucraina”, a spus el. „Amândoi sunt în Ucraina. Sunt la fel ca alţi copii ucraineni. Trăim cu sirene”.

„Vrem victoria. Nu vrem să ne obişnuim cu războiul, dar ne-am obişnuit cu provocările. Toată lumea vrea un singur lucru – să pună capăt războiului”, a spus el.

Întrebat de Wolf Blitzer de la CNN dacă SUA vor trimite Ucrainei avioane de luptă F-16, Zelenski a spus: „Problema avioanelor de luptă este dificilă. Aşteptăm să se ia această decizie”.

„Avem cu adevărat nevoie de acest lucru şi facem un apel la preşedinte să înceapă să antreneze piloţi ucraineni, iar preşedintele Biden mi-a spus că se va lucra… Cred că Statele Unite ne vor oferi oportunitatea de a ne apăra cerul”, a spus Zelenski.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri