Tomac: Un Guvern care urmează să dispară peste câteva zile nu are credibilitate să rezolve criza din Educaţie.  Amânarea rotativei guvernamentale nu va face decât să prelungească chinul

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, afirmă, vineri, că un Guvern care urmează să dispară peste câteva zile nu are credibilitate să rezolve criza din Educaţie, iar amânarea rotativei guvernamentale nu va face decât să prelungească acest chin.

”Un Guvern care urmează să dispară peste câteva zile nu are credibilitate să rezolve criza din Educaţie. Un Guvern intrat în disoluţie, aşa cum este cel condus de Nicolae Ciucă, nu mai are credibilitatea de a rezolva problema socială acută reprezentată de greva cadrelor didactice.

Este evident că actualii decidenţi şi-au epuizat toate resursele de încredere în ochii profesorilor şi nu mai sunt un partener viabil de dialog”, a scris, vineri, pe Facebook, liderul PMP, Eugen Tomac.

Potrivit acestuia, ”Deca, Budăi, Câciu fac mai mult rău decât bine în acest moment”.

”Logica asumării de către un Guvern a unor măsuri pe care nu le va putea implementa, pentru că urmează să dispară peste câteva zile, contribuie la această neîncredere. Amânarea rotativei guvernamentale nu va face decât să prelungească acest chin, având ca efect blocarea examenelor de Capacitate şi Bacalaureat”, a mai transmis liderul PMP.

Acesta cere ca ”Ciolacu să nu mai stea ascuns după Ciucă”.

”Să vină, să-şi asume guvernarea şi să închidă greva. Preşedintele Iohannis să îşi îndeplinească menirea constituţională: să medieze şi să accelereze acest proces de tranziţie de la Guvernul Ciucă la cabinetul Ciolacu. Amânarea instalării unui guvern cu puteri depline nu face decât să agraveze situaţia din educaţie”,l a mai transmis Tomac.

Liderul PMP susţine că, ”cu voinţă politică şi cu asumare din partea celor care au monopolizat Puterea în România, greva se poate închide la timp”.

”Măcar pentru a se desfăşura în condiţii decente Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul. Altfel, anul şcolar 2022 – 2023 este cel puţin la fel de afectat precum anii şcolari trecuţi. Semn că guvernarea PSD – PNL – UDMR este încă şi mai rea pentru România decât a fost pandemia”, a mai transmis liderul PMP:

 

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri