Alexandru Rafila, numire controversată la conducerea Spitalului Sfântul Spiridon Iași

Numire controversată a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, la conducerea Spitalulului Sfântul Spiridon din Iași. Dan Timofte a revenit în conducerea unității sanitare, ca director medical, la numai o lună după ce actualul ministru Rafila l-a demis pentru incompetență din funcția de manager.

Prof. dr. Dan Timofte a revenit la conducerea Spitalulului Sfântul Spiridon din Iaşi, numit de Alexandru Rafila, după ce l-a demis în urmă cu o lună.

Fostul manager al Spitalulului Sfântul Spiridon din Iaşi – prof. dr. Dan Timofte a revenit la conducerea unității sanitare prin numirea ministrului Sănătății. Alexandru Rafila l-a numit director medical interimar în locul conf. dr. Lidia Ionescu. El fusese demis din funcția de manager în urmă cu numai o lună de același ministru al Sănătății – Alexandru Rafila. Nu este prima oară când Dan Timofte ocupă postul de director medical. El a mai fost în această funcție și înainte de a fi manager al spitalului ieșean.

Decizia ministrului Alexandru Rafila a fost criticată dur de deputatul Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate. Acesta a lansat acuzații grave la adresa ministrului Sănătății pentru numirea lui Dan Timofte ca director medical la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași după ce tot el l-a demis în urmă cu doar o lună pentru incompetență.
 
„TICĂLOȘIE MAXIMĂ!
Rafila l-a numit Director Medical la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași pe același Dan Timofte pe care l-a demis în iunie pentru INCOMPETENȚĂ!
Prin ordinul de ministru 2595 din 27 iulie, Rafila l-a numit în funcția de Director Medical al Spitalului Sfântul Spiridon pe fostul manager al aceluiași spital care, timp de 4 ani, a ascuns faptul că în acel spital se refoloseau dispozitive de unică folosință pentru pacienții cu afecțiuni grave ale inimii.( Foto 2)
Domnul Dan Timofte a băgat în faliment Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, la această oră majoritatea stocurilor de medicamente și consumabile este ZERO!
Renumirea lui Dan Timofte în fruntea conducerii Spitalului Sfântul Spiridon arată modul cinic și ticălos prin care conduce Rafila sistemul sanitar din România.
Cum poate să acorde Rafila încrederea funcției de Director Medical unui om pe care l-ai demis acum o lună?
De aceea mor oameni cu zile în spitalele României și pacienții sunt abandonați pe străzi pentru că Rafila numește în funcție în mod iresponsabil manageri și directori medicali dovediți corupți sau incompetenți!
Vă aduc aminte că am sesizat DNA acum câteva luni în privința aceluiași Dan Timofte care a încălcat legea flagrant, a operat pacienții în perioada în care, ca manager DOVEDIT INCOMPETENT, nu se ocupa de bunul mers al Spitalului Sfântul Spiridon din Iași. Pentru asta a fost demis.
Deci, Rafila, prin ordin de ministru, califică ca fiind competent, un manager despre care a spus oficial, prin alt ordin de ministru că ar fi incompetent!
Aceasta este România lucrului prost făcut, condusă de Ciolacu care menține în funcția de ministru al Sănătății pe fiul fostului șef al Securității din Arad, un monument de lene și incompetență!”, a transmis Emanuel Ungureanu.
 
 
 
Chirurgul Daniel Timofte a fost numit manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași în decembrie 2020, apoi a devenit manager al spitalului, din septembrie 2021, prin concurs.
Nereguli multiple au fost identificate la spitalul din Iași în perioada 04.07.2022 – 12.08.2022, tot în timpul mandatului lui Timofte. Și asta după ce tot ministrul Alexandru Rafial a trimis o comisie pentru a realiza un audit. Însă dr. Daniel Timofte nu a fost demis de la conducerea unității medicale, ci a ajuns să ocupe și funcția de manager al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, notează bzi.ro.
Potrivit declarației de avere, dr. Daniel Timofte a încasat de la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași și IML Iași 271.155 de lei, cu 8.757 de lei mai mult decât în 2021, scrie aceeași publicație bzi.ro.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri