Vreme caniculară în mare pate din țară

Vremea în data de 22 august este una caniculară în mare parte din țară.

Potrivit ANM, vremea pe 22 august 2023 în România va fi călduroasă, cu temperaturi maxime cuprinse între 29 și 36 de grade Celsius, local mai ridicate în Câmpia Română și Podișul Dobrogei până spre 38…39 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări și izolat ploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice, după-amiaza îndeosebi în zona montană și submontană. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu unele intensificări în timpul ploilor.

În București, vremea va fi caniculară, cu o temperatură maximă de 36 de grade Celsius și un indice de confort termic (ITU) peste pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, dar fără fenomene semnificative. Vântul va sufla slab și moderat.

În Constanța, vremea va fi călduroasă, cu o temperatură maximă de 31 de grade Celsius și un indice de confort termic (ITU) apropiat de pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, dar fără fenomene semnificative. Vântul va sufla slab și moderat. Apa mării va avea o temperatură medie de 29 de grade Celsius.

În Cluj-Napoca, vremea va fi călduroasă, cu o temperatură maximă de 32 de grade Celsius și un indice de confort termic (ITU) apropiat de pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și pe arii restrânse averse și descărcări electrice, după-amiaza și seara mai ales la munte. Vântul va sufla slab și moderat.

În Iași, vremea va fi caniculară, cu o temperatură maximă de 35 de grade Celsius și un indice de confort termic (ITU) peste pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și pe arii restrânse averse și descărcări electrice, după-amiaza și seara mai ales la munte¹. Vântul va sufla slab și moderat.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri