Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian Veştea: Oportunităţile pe care le avem astăzi nu au existat niciodată în România

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian Veştea, a declarat, joi, la Focşani, în cadrul unei întâlniri cu primarii UAT-urilor din judeţul Vrancea că oportunităţile financiare de astăzi nu au existat niciodată în România, iar după acest exerciţiu financiar ţara noastră „va arăta mult mai bine”.

„Oportunităţile pe care le avem astăzi nu au existat niciodată în România. Cred că oricine poate să implementeze proiecte la nivelul UAT-urilor cu bani atât din programele naţionale, cât şi din proiectele cu fonduri europene. Sunt investiţii care ajung în comunităţile din România şi astăzi putem spune că avem cea mai mare resursă financiară pentru a putea să implementăm aceste proiecte. Toate aceste lucruri vin cu eforturi, neajunsuri, fel şi fel de stări nervoase, dar convingerea mea e că le vom duce la bun sfârşit. România, după acest exerciţiu financiar, va arăta mult mai bine şi va avea oportunitatea de a implementa şi mai multe proiecte”, a transmis ministrul Adrian Veştea primarilor.

Potrivit ministrului Dezvoltării, pe cele două programe, PNDL I şi PNDL II, la nivelul judeţului Vrancea a existat o alocare de 1,322 miliarde lei. În total, au fost contractate 300 de proiecte, până în prezent suma implementată fiind de 1,110 miliarde lei. Din cele 300 de obiective finanţate, 165 sunt deja finanţate şi au procese verbale de recepţie, în timp ce alte 135 de proiecte sunt la circa 90% din buget deja implementat.

Prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, în Vrancea vor ajunge 1,179 miliarde lei, în total 104 proiecte, dintre care 57 de contracte sunt semnate, fiind deja contractată o sumă de peste 558 milioane lei.

Tot în cadrul PNI Anghel Saligny, săptămâna trecută a fost semnat un ordin de ministru care priveşte reţelele de gaze, prin care un ADI cu trei UAT-uri, precum şi localităţile Focşani, Dumbrăveni, Garoafa, Odobeşti, Tătăranu, Ţifeşti şi Vânători vor putea extinde reţeaua de gaze, valoarea proiectelor fiind de 193,43 milioane lei.

Prin PNRR, în Vrancea au fost semnate până la acest moment 146 de contracte, cu o valoare de 424,89 milioane lei, obiective care se află deja în implementare sau în diferite stadii de derulare a procedurilor de achiziţie.

Şi tot în Vrancea mai sunt implementate cu fonduri guvernamentale sau europene diverse proiecte care ţin de Agenţia Naţională pentru Locuinţe sau de Cadastru.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, efectuează, joi, o vizită în judeţul Vrancea. În cursul dimineţii, acesta a participat la Adunarea Generală a Asociaţiei Secretarilor Generali ai Judeţelor din România care a avut loc la Focşani, şi s-a întâlnit cu primarii din judeţ. În cursul după-amiezii, ministrul Adrian Veştea va vizita obiectivele de investiţii DJ 205 E Vidra – Vizantea – Livezi – Câmpuri şi staţiunea balneoclimaterică de tratament comuna Vizantea – Livezi. 

Sursa: Realitatea Din PNL

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri