CALIFICARE!!! România învinge Israel și merge la EURO 2024 !!!

După o pauză de 8 ani, România își face din nou loc în cadrul unui turneu final, după un meci dramatic cu naționala Israelului, încheiat cu o victorie d elevii lui Edi Iordănescu, scor 2-1.

Primele 10 minute au fost de infarct pe stadionul Pancho Arena. Deși s-au aruncat în atac încă de la fluierul de start al arbitrului Letexier, tricolorii aveau să primească o lovitură devastatoare încă din minutul 2, când Israelul a beneficiat de prima lovitură de colț a jocului. 

Defensiva lui Iordănescu nu a fost bine organizată la cornerul bătut de Gloukh, veteranul Eran Zahavi învingându-l pe Horațiu Moldovan cu o lovitură de cap din fața porții.

Emoțiile jucătorilor noștri s-au văzut din plin când goalkeeperul Rapidului a pasat greșit în interiorul careului.
O fază extraordinară construită de elevii lui Edi Iordănescu a adus egalarea pentru România. Andrei Rațiu a avut o cursă frumoasă în flancul drept și a trimis balonul în marginea careul, acolo de unde Denis Drăguș a trimis în bara transversală după un șut superb.

Pușcaș și Hagi, decisivi pentru România

George Pușcaș, cel mai contestat jucător în aceste preliminarii, a marcat primul său gol din tot acest sezon, o reușită extrem de importantă care cu siguranță a stins toate ironiile publicate în presă de jurnaliștii israelieni înainte de acest duel. Atacantul de la Genoa a marcat golul cu numărul 11 pentru naționala României. 

La mijlocul primei părți, tricolorii au irosit o ocazie colosală de a intra în avantaj prin același Denis Drăguș, care a nimerit din nou bara porții lui Glazer după ce s-a întors elegant în interiorul careului.

Până la pauză, Moldovan a respins șuturile expediate de Turgeman și Gloukh, în vreme ce Pușcaș a reluat spectaculos spre poarta lui Glazer.

Elevii lui Iordănescu au început foarte bine a doua parte a jocului, Pușcaș punându-l din nou la încercare pe Glazer cu un șut din interiorul suprafeței de pedeapsă. 

Screciu și Răzvan Marin au creat și ei pericol în ultima treime, după pătrunderile bune ale lui Hagi și Rațiu.

Agresivitatea avea să dea roade câteva minute mai târziu, după ce balonul l-a găsit pe Hagi în interiorul careului. După ce a încercat inițial o pasă în fața porții, balonul a revenit în posesia mijlocașului de la Alaves, care l-a învins pe Glazer cu un șut puternic cu piciorul stâng la colțul scurt. Imediat după ce a marcat, Hagi a fost schimbat cu Valentin Mihăilă.

Cu un sfert de oră înainte de fluierul final, proaspătul Mihăilă a ratat o ocazie imensă de a face 3-1, după o cursă bună a lui Răzvan Marin care a scăpat singur cu Glazer. Mijlocașul lui Empoli i-a pasat lui Mihăilă, care nu și-a calculat bine pașii și a ratat complet execuția, deși poarta era goală.

Cu aproximativ 6 minute înainte de finalul timpului regulamentar, un fault dur comis de Mihăilă a adus eliminarea extremei de la Parma, tricolorii fiind nevoiți să reziste în 10 oameni.

Avem șansa de a ne califica de pe primul loc în Grupa I, fără înfrângere în aceste preliminarii

Defensiva tricoloră a făcut față cu brio asaltului israelian în ultimele minute. România este din nou lider în Grupa I, cu 19 puncte, având în vedere că Elveția s-a încurcat din nou cu naționala statului Kosovo, scor 1-1. În ultima etapă, meciul dintre România și Elveția contează doar pentru definirea urnelor înainte de stabilirea grupelor în cadrul turneului final din Germania.

Israelul are în continuare șansa de a ajunge la Euro, având în vedere că trupa lui Alon Hazan va disputa în primăvară play-off-ul UEFA Nations League.

Sursă text: Flashscore.ro

Foto: Profimedia

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri