Carburanții se scumpesc de la 1 ianuarie 2024! Cât va costa un plin – Intră în vigoare prima majorare a accizei

De la 1 ianuarie 2024, șoferii din România se vor confrunta cu o creștere semnificativă a prețurilor la carburanți, deoarece va intra în vigoare prima majorare a accizei. Această măsură va determina o creștere de cel puțin 6 bani pe litru, afectând astfel bugetul conducătorilor auto și costul transportului în general.

Carburanţii vor costa mai mult de anul viitor, chiar de la 1 ianuarie 2024, când se aplică prima majorare a accizei. Astfel un litru de combustibil se va scumpi cu cel puținu 6 bani pe litru. Apoi vor mai exista alte două etape de creștere a accizei, în aprilie și în iunie. Iar per total, de pe urma acestei măsuri, vom vedea benzina mai scumpă cu 18 bani pe litru și motorina mai scumpă cu 17 bani pe litru. 

Un plin de 60 de litri va costa mai mult cu aproape 11 lei. Acciza crește în 2024 etapizat, în așa fel încât șoferii să nu resimtă foarte tare aceste majorări de prețuri.

Reamintim că în 2023 acizele nu au crescut și nu au fost raportate la rata inflației. Nu doar accizele la carburanți cresc. Ci și cele la tutun, alcool sau băuturi dulci.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri