PASTILA PENTRU SUFLET

Știai că?

„Îngerul pe care îl avem de la Sfântul Botez, are mare putere. De aceea, când vă rugaţi acasă, după ce aţi terminat rugăciunile, să faceţi şi câteva închinăciuni la îngerul pe care-l aveţi de la Botez, și să ziceţi aşa: „Sfinte îngere, păzitorul vieţii mele, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru mine, păcătosul, ca să mă mântuiesc!”
Pentru că acest înger nu numai că ne păzeşte acum, dar el ne păzeşte şi în vremea morţii, el călătoreşte cu noi prin vămile văzduhului, până la 40 de zile, şi îl avem de la dumnezeiescul Botez ca mare ocrotitor pe toată vremea vieții noastre. Dacă nu ar fi el, diavolul ar face cu noi ce ar vrea.”  –  Părintele Cleopa Ilie

Pilda  zilei

Nu poţi fi înţelept și luminat fără a fii şi smerit

Într-o mănăstire, un călugăr bătrân şi-a propus să postească timp de 70 de săptămâni, mâncând doar odată pe săptămână. Şi tot efortul pentru ca Dumnezeu să-i descopere înţelesul unui text biblic, pe care nu reuşea nicidecum să-l pătrundă. După 70 de săptămâni de post, n-a primit însă nici un răspuns. S-a hotărât atunci să meargă să-l întrebe pe un frate călugăr mai tânăr, poate că va şti el răspunsul. Dar, numai ce deschise uşa chiliei, că și avu o viziune – un înger i se arătă şi-i spuse: „Cele 70 de săptămâni de post ale tale nu ţi-au luminat mintea, pentru că nu erau făcute în duh smerit, dar acum că te-ai smerit până la a te duce la fratele tău mai tânăr să-l întrebi, am fost trimis eu pentru a-ţi desluşi înţelesul fragmentului din Sfânta Scriptură.”
Şi imediat înţelese ce voia să spună acel text biblic. Şi a mai înţeles încă ceva: că nu poţi fi înţelept și luminat cu adevărat fără să fii şi smerit.

Sursa: Realitatea Spirituala

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri