Un medic trage semnalul de alarmă: „Aceste legume îngroașă sângele”

În fața unei probleme grave precum hipercoagulabilitatea (îngroșarea sângelui), un medic atrage atenția asupra unor legume care ar putea agrava această situație. Recent, s-a aflat că există cazuri în care este necesar să eliminăm anumite legume din alimentație, deoarece acestea pot contribui la îngroșarea sângelui și pot agrava problema hipercoagulabilității.

Hipercoagulabilitatea poate fi cauzată de diverse factori, inclusiv inflamații cronice, mutații genetice, excesul de globule roșii sau proteine în organism. În acest context, medicul avertizează că există anumite legume care pot afecta negativ coagularea sângelui în aceste situații. Consumul acestor legume în cantități mari poate contribui la creșterea riscului de formare a cheagurilor de sânge și poate agrava hipercoagulabilitatea. 

„Malnutriția, obiceiurile proaste, în special fumatul, pot declanșa procesul”, spune medicul rus Nikolai Medvedev.

Specialistul adaugă că plângeri precum amețelile frecvente, durerile de cap, manifestările de slăbiciune, hipertensiunea arterială, vederea încețoșată, apariția nejustificată a hematoamelor, la femei – avorturi spontane, pot fi legate de îngroșarea sângelui.

Cu toate acestea, hipercoagulabilitatea poate fi complet asimptomatică, dar între timp la formarea unui cheag de sânge sau a unei tumori.

Piața este invadată de legume contaminate. Ce trucuri folosesc producătorii. Sfaturi de la legumicultori pentru a face diferența

„Dacă examinările și testele arată tulburări de sângerare în organism, atunci medicul va prescrie un tratament antiplachetar sau anticoagulant. Dar înainte de toate este necesar să vă schimbați stilul de viață, altfel nu va exista niciun efect. În special, este necesar să se renunțe la obiceiurile proaste și să se bea mai multă apă (un litru și jumătate până la doi litri pe zi)”, adaugă medicul, citat de ActualNo.

De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că unele substanțe conținute în anumite alimente reduc sau chiar neutralizează efectul acestor medicamente. Este foarte important să se evite administrarea unor cantități mari de vitamina K.

„Vitamina K1 se găsește în alimentele de origine vegetală. Dacă suferiți de o tulburare de sângerare, eliminați din alimentația dumneavoastră legumele cu frunze de culoare verde închis, cum ar fi pătrunjelul, busuiocul, coriandrul, spanacul, salata verde, ceapa verde, broccoli, varza albă și chinezească.

De asemenea, excludeți din alimentația dumneavoastră prunele uscate, rădăcina de țelină, caju și nucile de pin. În plus, rodiile, kiwi, afinele, murele îți pot face rău”, mai spune medicul. Specialistul adaugă că vitamina K2 se găsește și în anumite produse de origine animală. În cantități mari este conținută în ficatul de vițel și de gâscă, de pui, mai spune medicul.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri