Virgil Măgureanu, fostul șef al Serviciilor Secrete, va fi audiat astăzi la Parchetul General

Fostul director al Serviciului Român de Informații Virgil Măgureanu ajunge astăzi la Parchetul General pentru a fi audiat în Dosarul Mineriadei. Acesta este acuzat de infracțiuni contra umanității într-un dosar în care mai sunt cercetați fostul președinte Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Petre Roman, dar și fostul lider al minerilor, Miron Cozma. 

De asemenea, mâine va fi audiat și fostul premier Petre Roman care a fost citat aproape de finalul lunii aprilie, pentru a i se aduce la cunoștință faptul că a fost pus sub acuzare din nou în dosar.

Fostul procuror Dan Voinea, informații-bombă despre Mineriadă: 1.000 de soldați au fost îmbrăcați în hainele minerilor. Planul secret scris în creion: Roman l-a semnat, Iliescu a dat ordinul

Datele strânse de procurorii militari în Rechizitoriul Mineriadei arată că descinderea ortacilor din Valea Jiului la București n-a fost deloc o acțiune spontană, ci una organizată chiar de autorități.

Ion Iliescu ar putea fi inculpat. Procurorul General al României va cere redeschiderea Dosarului Mineriadei

În fruntea statului se aflau atunci Petre Roman, care avea calitatea de șef al Guvernului, precum și Gelu Voican Voiculescu, pe atunci vicepremier, care avea pe mână armata, poliția și serviciile secrete. 

Sursa: Realitatea din Justitie

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri