Preşedintele PNL Nicolae Ciucă: Investițiile Nokia în România – 2000 de angajați și 120 milioane euro/an cifră de afaceri

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a anunțat că Nokia în România un investitor major, având peste 2000 de angajați și o cifră de afaceri impresionantă de 120 milioane euro/an.

„Viitorului economiei e dat de cercetare și inovare. România trebuie să țină pasul cu avansul tehnic și, mai mult decât atât, să fie dezvoltate aici noi tehnologii. M-am bucurat să văd cum se creează viitorul telecomunicațiilor în laboratoarele Nokia din Timișoara. Compania finlandeză este un investitor major în România, având peste 2000 de angajați și o cifră de afaceri impresionantă de 120 milioane euro/an.

Am văzut potențialul de dezvoltare de aici încă de când eram premier, când am autorizat Nokia ca producător de echipamente 5G. Compania a înființat Laboratorul 5G chiar în Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale din Universitatea de Vest din Timișoara, aducând în România conceptul de plasare a centrelor de cercetare în mediul universitar.

Sunt sigur că acest concept se poate extinde și în domeniul militar. Am invitat compania finlandeză să discute cu Academia Tehnică Militară despre dezvoltarea componentelor pentru drone.”, a declarat Nicolae Ionel Ciucă, președintele PNL.

Sursa: Realitatea Din PNL

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri