Ludovic Orban în Mehedinți. Viitorul județului, de importanță națională, tema discuților

Ludovic Orban prezent sâmbătă în Mehedinți.  La sediul Prefecturii a susținut o conferință de presă, alături de ministrul Energiei, Virgil Popescu.

În ultimele două luni Ludovic Orban a făcut deplasări în teritoriu la douăsprezece organizații. ”(…) e a douăsprezecea organizaţie în care m-am deplasat în ultimele două luni, aşa în condiţiile pandemice care sunt.

În special ne întâlnim cu primarii, cu consilierii judeţeni, cu viceprimarii, discutăm chestiuni de ordonare a proiectelor – inclusiv a proiectelor locale, de ce finanţări posibile o să fie pentru proiectele locale, fie pe fonduri guvernamentale fie pe fonduri europene, discutăm de diferitele proiecte care există la nivelul comunităţilor locale sau regionale. De asemenea, discutăm chestiuni care ţin în special de buna guvernare locală sau la nivel naţional”, a declarat liderul PNL.

(…) relaţia mea cu PNL Mehedinţi e o relaţie extrem de apropiată”, a subliniat Ludovic Orban.

”36 organizaţii au votat în biroul judeţean susţinerea candidaturii mele. Nu am vrut să spun lucrul ăsta, nu am forţat. E o chestiune normală, firească, e firesc să ai alegeri în partid, democraţie înseamnă şi democraţie în interiorul partidului (…) şi în mod clar o să facem congres anul ăsta”, a declarat liderul PNL vineri, la Prefectura Dolj.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, alături de ministrul Energiei, Virgil Popescu și deputatul Gigel Știrbu, s-a întâlnit astăzi, 24 aprilie, cu prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, subprefectul Doina Dobre și directorul Sucursalei Romgaz Drobeta, Constantin Săceanu, pentru a discuta despre proiectele de investiții în derulare în județul Mehedinți. 

”Am discutat despre realizarea studiului de fezabilitate pe tronsonul de autostradă care să asigure legătura între Calafat și Lugoj, un proiect extrem de important din punctul nostru de vedere, au fost incluse sume importante pentru a finanța studiul de fezabilitate. De asemenea, am discutat și despre un proiect important care nu este din păcate suficient de mult în atenția publică și anume proiectul de finanțare a lucrărilor de asigurare a navigabilității Dunării”,  declarat președintele Camerei Deputaților, Ludovic ORBAN. 

Ludovic Orban a fost prezent și la Hidrocentrala Porțile de Fier I.

”Totodată, vreau să vă spun că am avut și o întâlnire informală, unde am abordat problemele importante care vizează județul nostru și anume teme care se referă la investițiile publice majore, de care județul Mehedinți are nevoie”, a precizat prefectul Cristinel PAVEL.   

Prefectul a mai spus că un punct important al discuțiilor l-a constituit proiectul de investiție aferent conductei de transport gaze naturale Prunișor-Orșova-Băile Herculane– Jupa, proiectul care vizează construirea unei centrale electrice pe amplasamentul fostei Termocentrale de la Halânga și problema încălzirii orașului municipiului Drobeta Turnu Severin. 

”Vă pot spune că a fost achiziționat terenul de la Halânga pentru centrala electrică, iar în acest moment se lucrează la studiul de fezabilitate. Acest proiectul pilot a fost trimis Comisiei Europene și spre marea mea bucurie a fost acceptat din punct de vedere al conceptului. Sunt convins că în perioada următoare se vor face pași semnificativi în așa fel încât să începem și construcția. Referitor la conducta de gaz, avizele pentru începerea construcției conductei de gaz au fost date de județele Mehedinți și Caraș Severin. Acum se lucrează în paralel la studiul de fezabilitate și proiect împreună cu pichetarea în zona silvică pe traseul conductei. După finalizarea tuturor procedurilor, Ministerul Energiei, la cererea Transgaz, va emite autorizația de construcție”, a precizat ministrul Energiei, Virgil Popescu

Sursa: Realitatea de Mehedinti

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri