Meteorologii au emis noi avertizări Cod Galben şi Cod Portocaliu, pentru aproape toată ţara. Ce judeţe sunt afectate

Meteorogolii au emis, marţi noi avertizări Cod Galben şi Cod Portocaliu de ploi şi instabilitate atmosferică.

Codul Galben este valabil în intervalul 1 iunie, ora 10.00 –2 iunie, ora 10.00. Fenomene vizate sunt ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Oltenia, vestul Munteniei, cea mai mare parte a Transilvaniei, sudul Banatului, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…35 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

În cursul zilei de miercuri (2 iunie) în regiunile estice și sud-estice va continua să plouă în general moderat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze de 45…55 km/h.

Codul Portocoaliu a fost emis pentru acelaşi interval,1 iunie, ora 10.00 – 2 iunie, ora 10.00, fenomenele vizate fiind ploi abundente.

Zonele afectate sunt Dobrogea și local în zona Carpaților Meridionali.

În județele Tulcea, Constanța și în zona de munte a județelor Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat peste 70 l/mp.

În zona litorală și în bazinul vestic al Mării Negre temporar vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55…70 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri