Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al treilea la Wimbledon

Sorana Cîrstea (locul 45 WTA) a ajuns, joi, în turul trei al turneului de Grand Slam de la Wimbledon, după ce a trecut de Victoria Azarenka (14 WTA și favorită 12), din Belarus.

Sorana Cîrstea s-a impus în meciul de ieri în trei seturi, cu scorul de 7-6 (5), 3-6, 6-4, într-un joc ce a durat două ore şi 18 minute.

După reuşita româncei de la Wimbledon, site-ul WTA a avut doar cuvinte de laudă la adresa Soranei. Sportiva a învins-o pentru prima oară pe Azarenka în circuit.

,,Fosta jucătoare din TOP 25 WTA a venit la Wimbledon după ce a renăscut în 2021 – și-a trecut în acest an în palmares al doilea titlu WTA al carierei, la Istanbul, după o pauză de 13 ani (n.r.: – primul fusese adjudecat la Tashkent, în 2008), a jucat finală la Strasbourg și a ajuns în optimi la Roland Garros.

După ce a început sezonul pe locul 80, acum e pe 45 WTA și va continua să urce după ce a eliminat-o suprinzător pe a 12-a favorită, Azarenka. A fost o victorie izbăvitoare după ce Cîrstea pierduse precedentele trei întâlniri cu Azarenka.”, au scris cei de la WTA.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri