Giurgiu. Iranian salvat din apele Dunării de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au salvat din apele Dunării un cetăţean iranian care se afla în pericol de înec.

Acesta intenţiona să intre ilegal în România înot, cu ajutorul unui colac.

Ieri, în jurul orelor 14.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au fost anunţaţi de Căpitănia Port Giurgiu despre faptul că la km. 498 al fluviului Dunărea, la aproximativ 150 metri în larg, se află o persoană care strigă după ajutor.

Imediat, o ambarcaţiune din dotarea Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a intervenit pentru salvarea persoanei în cauză, respectiv un bărbat care se afla în pericol de înec.

Poliţiştii de frontieră l-au scos din apele Dunării şi l-au adus în siguranţă la mal. În acelaşi timp, a fost apelat serviciul de urgenţă 112, prin care s-a solicitat o ambulanţă pentru a acorda îngrijiri de specialitate persoanei salvate, aceasta aflându-se în afara oricărui pericol.

În urma cercetărilor, s-a constatat că persoana salvată este cetăţean iranian, are 33 de ani şi a declarat că intenţiona să treacă fraudulos frontiera din Bulgaria în România. Bărbatul a încercat să traverseze Dunărea cu ajutorul unui colac, pe direcţia localităţii Ruse.

A fost informată Poliţia de Frontieră Bulgară despre eveniment, cetăţeanul iranian fiind preluat de către autorităţile statului vecin în baza Acordului de readmisie dintre cele două ţări în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri