ALERTĂ MEDICALĂ: bărbat din Neamț, diagnosticat cu o boală infecţioasă rară

Un bărbat în vârstă de 72 de ani, din judeţul Neamţ, a fost adus în stare foarte gravă, miercuri, la Spitalul „Dr.C.I.Parhon” din Iaşi. Acesta a fost diagnosticat cu hantavirus, o boală infecţioasă rară.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Ionuţ Nistor, a declarat că bărbatul a fost redirecţionat de la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul din Târgu Neamţ deoarece avea stări de greaţă, vărsături şi o stare generală proastă, cu anurie şi hematurie, relatează Agerpres.

,,Acesta a fost motivul pentru care a fost direcţionat iniţial la Spitalul Parhon. Pentru acest caz au fost suspicionate mai multe afecţiuni. Din păcate, a fost confirmată infecţia cu hantavirus. Pacientul avea expunere la acest tip de infectare virală. Casa acestuia se află la 50 de metri de pădure. Cu trei săptămâni înainte de debutul simptomelor bolii a fost în pădure la tăiat lemne. Posibil să se fi infectat atunci”, a declarat Ionuţ Nistor.

Din nefericire, bărbatul prezintă o stare generală gravă, însă medicii speră să apară o îmbunătăţire în următoarele zile.

 

,,Este internat în prezent cu o stare generală gravă. Este evaluat în Unitatea de Terapie Intensivă a Clinicii de Nefrologie cu o afectare renală importantă, şi afectare pulmonară şi hepatică. Prognosticul este rezervat în prezent, dar sperăm să apară o îmbunătăţire în următoarele zile”, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Potrivit acestuia, hantavirusul este o boală infecţioasă care se transmite de la şobolanii de pădure prin contact cu materiile fecale sau urina acestor animale.

,,Asta înseamnă că este mai puţin transmisă prin aerosoli şi mai mult prin contact direct, de pe mâini, prin apa sau alimentele contaminate”, a adăugat Ionuţ Nistor.

Primul astfel de caz diagnosticat la Spitalul Parhon din Iaşi a fost în anul 2008, de atunci fiind confirmate 20 astfel de cazuri. Ultimul caz a fost diagnosticat în 2019. 

Sursa: Realitatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri