Cîmpeanu: „Elevii vor da teze, cu prezență fizică, în primele două săptămâni din ianuarie 2022”

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat când vor da elevii tezele din primul semestru de școală.

Elevii de gimnaziu și liceu vor da teze, cu prezență fizică, în primele două săptămâni de școală din luna ianuarie. Primul semestru va fi, astfel, decalat, astfel încât situația școlară a elevilor să fie încheiată în urma tezelor cu prezență fizică”, a anunțat, marți seară, Sorin Cîmpeanu, la o televiziune de știri.

În acele două săptămâni din ianuarie, se vor da teze, cu prezență fizică. Teza este ultimul bastion în calea de a decide relevanța notelor S-ar putea să supăr pe foarte multă lume, dar evaluările online nu sunt relevante”, a adăugat Sorin Cîmpeanu. 

Elevii au intrat în vacanță forțată de două săptămâni din 25 octombrie după decizia ministrului luată după Hotărârea CNSU în urma accelerării infectărilor COVID-19 din ultima lună.

De la începerea școlii, obligatoriu, cu prezență fizică, în plin val 4 Delta, pe 13 septembrie, peste 16.000 de elevi s-au îmbolnăvit de COVID-19, și aproximativ 5.000 de cadre didactice s-au infectat.

Reluarea cursurilor după vacanța de iarnă va avea loc din 3 ianuarie 2022, a mai anunțat marți, ministrul Educației.

Ministrul Educației a anunțat că prin vacanța de două săptămâni, până pe 8 noiembrie, elevii nu vor pierde nicio zi din anul școlar 2021-2022.

Cele două săptămâni de vacanţă suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de şcoală cu prezenţă fizică între 3 şi 14 ianuarie, pentru gimnaziu şi liceu, respectiv într-o săptămână cu prezenţă fizică, între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a mai anunțat Cîmpeanu.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri