Putin, pas cu pas către puterea absolută. Dezvăluiri incendiare: Cine se află în spatele liderului de la Kremlin

„Occidentul se teme de noi pentru că suntem Rusia, pentru că avem arme nucleare”, este mărturisirea pe care Vadimir Putin i-a facut-o jurnalistului Hubert Seipel care a realizat în 2014 un documentar despre ascensiunea lui Vladimir Putin, potrivit Realitatea PLUS. Vorbind despre familie, liderul de la Kremlin a fost din nou sincer și a spus că nu a avut alături de mama și tatăl său o familie afectuasă și nu prea discutau între ei. Tot Putin a mărturisit că pentru a păstra Rusia întreagă este dispus sa recurgă la război oricât de mare ar fi prețul în vieți omenești. 

Putin: Acela e Kremlinul, iar aceea, Universitatea de Stat.

Jurnalist: De ce Vestul vă tratează negativ?

Putin: De frică.

Jurnalist: Frică de ce?

Putin: De Rusia. Suntem o țară imensă, avem arme nucleare, suntem superiori în multe domenii.

Jurnalist: Vă supuneți regulilor occidentale?

Putin: Nu, eu trebuie să satisfac așteptările poporului meu. Aș fi putut să schimb constituția după bunul meu plac. Am refuzat. Opoziția ne critică mult pe tema libertății presei și altele. Dar pot vorbi liber și cu vehemență. Pot face demonstrații. Presa rusă funcționează și nu este influențată.

Sankt Petersburg, cel mai important oraș după Moscova. Putin a copilărit aici între anii 1950-1960.

„Petreceam mult timp cu băieții afară. Eram toți egali. Nu erau oligarhi și membri de partid. Aceștia locuiau în altă parte. Copiii din cartier proveneau din familii de muncitori. Locuiam într-o cameră de 24-25 mp dintr-un apartament comun, împreună cu părinții mei. Mai erau două familii de trei și una de două persoane.

Nu aș putea să spun că am fost o familie foarte afectuoasă. Nu prea vorbeam între noi, ne vedeam fiecare de viață. Ne-am înțeles bine, iar părinții mei au rămas împreună. Totuși, nu a trecut prin momente prea emoționante, prin fapte eroice sau tragedii. Nu le plăcea să vorbească despre așa ceva”, declara liderul de la Kremelin

Jurnalist: NATO susține că scutul antirachetă nu e contra Rusiei, ci a Iranului. 

Putin: „M-ați făcut să râd! E plăcut sa razi dupa o zi de munca. O sa plec acasa binedispus. De ce suntem ingrijorati? Radarele si sistemele defensive acopera teritoriul nostru pana la Urali. Ne neutralizeaza o parte din armele nucleare, baza capacitatii noastre de aparare. Toti expertii stiu acest lucru. Si voi veniti si ne spuneti sa nu ne facem griji, ca nu veti folosi aceste sisteme impotriva noastra.”Noi suntem baietii buni, ni se citeste sinceritatea in priviri.” Nu asa merge treaba. De-aia m-a bufnit rasul”

Jurnalist: Nu sunteți diplomat din fire?

Putin: Deloc!

„Înainte să îmi fie oferită funcția, Elțîn m-a chemat la el. Mi-a spus că am stofă de prim-ministru și că vrea ulterior să mă propună pentru funcția de președinte. Am fost luat prin surprindere și am spus că nu sunt sigur că sunt făcut pentru asta”, spunea, în 2014, Vladimir Putin, într-un interviu acordat jurnalistului Hubert Seipel.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri