Cod portocaliu de căldură – Se vor atinge 41 de grade Celsius – Harta cu zonele unde lovește valul de căldură

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 24 și 25 iulie
Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat

Pe parcursul zilelor de duminică (24 iulie) și luni (25 iulie) valul de căldură va persista în regiunile sudice și sud-estice, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade.

Notă: De marți (26 iulie) valul de căldură se va extinde din nou și va cuprinde cea mai mare parte a țării.

COD PORTOCALIU
Fenomene vizate: val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat
Interval de valabilitate: 24 iulie

Duminică (24 iulie) în Oltenia, Muntenia și sud-vestul Dobrogei valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38…41 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Notă: În jumătatea de nord a țării, după orele amiezii local vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice.Imagine

Astfel, pe 22 şi 23 iulie, în Banat, Crişana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei şi în vestul Maramureşului valul de căldură se va intensifica. În general, după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38 – 40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20 – 22 de grade şi, prin urmare, disconfortul termic va fi accentuat.

Totodată, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Imagine

Sursa: Realitatea de Bucuresti

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri