Actriţa Raquel Welch, un sex-simbol internaţional, a murit la vârsta de 82 de ani

Raquel Welch, considerată o deschizătoare de drumuri atât ca actriţă, cât şi ca sex-simbol internaţional, a murit miercuri la vârsta de 82 de ani, informează site-ul specializat în ştiri despre vedere TMZ.

Potrivit membrilor familiei, Raquel a murit miercuri dimineaţă, după o scurtă suferinţă cauzată de o boală neprecizată.

Raquel Welch a devenit celebră pentru rolurile sale din „Fantastic Voyage” (Călătorie fantastică) şi „One Million Years B.C.” (Loana) , ambele din 1966. În acesta din urmă, Welch a avut doar câteva replici, dar garderoba ei – un bikini simplu şi sumar din piele de căprioară – a catapultat-o la statutul de sex-simbol.

De la acest film, celebritatea lui Welch a explodat şi a devenit una dintre cele mai căutate vedete feminine în anii ’60 şi ’70, fiind recompensată cu o mulţime de premii, inclusiv un Glob de Aur pentru cea mai bună actriţă de film într-un musical sau comedie pentru rolul ei din 1974 în „The Three Musketeers” (Cei trei muschetari).

Raquel Welch a fost inclusă în topul „Celor mai sexy 100 de vedete din istoria filmului” într-un număr al revistei Empire din 1995 şi s-a clasat pe locul 3 în topul Playboy „Cele mai sexy 100 de vedete ale secolului XX”.

Rămâne celebră şi pentru apariţia din 1975 în emisiunea „The Cher Show”, unde a interpretat „I’m a Woman” alături de Cher.

Raquel Welch a fost căsătorită de patru ori de-a lungul vieţii sale – cu James Welch (’59-’64), Patrick Curtis (’67-’72), Andre Weinfeld (’80-’90) şi Richard Palmer (’99-’04). Are doi copii, Tahnee şi Damon Welch.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri