Elon Musk dă afară 200 de angajați ai Twitter

Twitter a concediat cel puţin 200 de salariaţi – reprezentând 10% din angajaţi – inclusiv pe directoarea de produse în dezvoltare şi arhitecta noului abonament plătit – după ce Elon Musk a dat afară jumătate dintre angajaţi la cumpărarea companiei – dezvăluie cotidianul The New York Times (NYT), relatează AFP.

Au fost concediaţi şefi de produs, experţi în megadate şi ingineri care lucrează în domeniile învăţării automatice şi fiabilităţii platformei, a dezvăluit duminică seara cotidianul american.

Contactat de AFP, Twitter nu a confirmat imediat aceste dezvăluiri.

Potrivit NYT, Esther Crawford, însărcinată cu produse în dezvoltare ale reţelei de socializare, se află între angajaţii daţi afară.

Esther Crawford era una dintre puţinii angajaţi ai Twitter care se afla în post, îinainte de achiziţionarea de către Elon Musk, care nu au demisionat sau au fost daţi afară.

Însărcinată cu noul program de verificare Twitter Blue, ea şi-a afişat susţinerea fidelă a faţă de Elon Musk şi întreprindere, mergând în acest sens până la la a reposta o imagine în care era surprinsă dormind într-un sac de dormit, la locul de muncă.

”Cel mai rău lucru pe care-l poţi gândi văzându-mă lansându-mă să fac totul pentru Twitter 2.0 este că optimismul şi munca mea învreşunată au fost o greşeală”, a scris luni pe Twitter Esther Crawford.

”Cei care-şi bat joc şi râd sunt neapărat pe tuşă şi nu în arenă. Sunt profund mândră de echipa care a ştiut să se construiască prin atâta zgomot şi haos”, a adăugat ea.

Elon Musk a dat afară jumătate din angajaţii Twitter la începutul lui noiembrie, la câteva zile după ce a cumpărat societatea cu 44 de miliarde dolari.

Acest plan social masiv a fost urmat de alte concedieri şi demisii.

Întreprinderea californiană avea aproape 7.500 de salariaţi în octombrie 2022. La sfârşitul lui ianuarie, Elon Musk a anunţat că mai erau aproximativ ”2.300 de angajaţi  în activitate” la Twitter.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri