Spătaru: Romarm-ul are o cifră de afaceri care s-a dublat în 2022 faţă de anii anteriori

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, afirmă că în anul 2022 cifra de afaceri a Romarm s-a dublat faţă de anii anteriori.

El arată că nu războiul din Ucraina a dus la această dublare, ci ”situaţia geo-poltiică şi necesitatea de asigurare a unor stocuri suplimentare a ţărilor NATO”. La Romarm, directorul economic a preluat interimar funcţia lui Gabriel Ţuţu, anchetat pentru corupţie.

Florin Spătaru a afirmat, la Prima News, că Romarm, compania naţională din industria de apărare şi filialele sale, înregistrează ”un volum crescut de vânzări” care este normal în contextul în care România şi ţările din jur vor să crească nivelul de securitate în actualul context geo-politic. 

”Romarm-ul are o cifră de afaceri care s-a dublat în 2022 faţă de anii anteriori, dar trebuie să ţineţi cont că nivelul de cifră de afaceri al companiei Romarm în anii anteriori a fost unul relativ scăzut. Deci în acest context, această creştere a cifrei de afaceri vine în mod natural”, a afirmat ministrul Economiei luni seară.

El a spus că nu ar fi corectă afirmaţia că războiul a dublat cifra de afaceri a companiei naţionale din industria de apărare, dublarea venind în contextul ”situaţiei geo-politice şi necesităţii de asigurare a unor stocuri de rezervă suplimentare a ţărilor NATO şi a României”. 

Florin Spătaru a subliniat, referindu-se la scandalul măştilor şi la dosarul deschis de DNA în care fostul director al companiei e acuzat de corupţie, că Romarm în acest moment funcţionează în mod normal, având un Consiliul de Administraţie şi un director interimar, care este directorul economic mandatat de CA pentru a deţine această funcţie. El a spus, întrebat despre posibilitatea schimbării din funcţie a lui Gabriel Ţuţu, că directorul cercetat de DNA are un contract de mandat care prevede clauze în baza cărora ar fi ”anumite consecinţe”.  

”Putem spune că toate funcţiile de conducere ale Romarm-ului sunt asigurate în mod corespunzător de către persoane din cadrul Romarm-ului”, a precizat ministrul.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri