Victor Piţurcă, despre problemele penale: M-am simţit umilit. Probabil a fost vorba de interese şi nu înţeleg, că eu nu sunt om politic, nu sunt un om care vrea să ia locul altui om politic

Fostul selecţioner Victor Piţurcă afirmă, referindu-se la dosarul de corupţie instrumentat de DNA care îi vizează, printre alţii, pe el şi pe fiul său, că s-a ”simţit umilit”, el arătând că ”notorietatea nu trebuie să se transforme în privare de libertate”.

El subliniază, în acest context, că nu este politician şi nu urmăreşte nici funcţii politice, nici să ia locul vreunui om politic.

Prezent luni, la Craiova, unde a fost citat ca martor într-un dosar instrumentat de DIICOT privind vânzarea la un preţ subevaluat al stadionului Extensiv, fostul selecţioner al naţionalei de fotbal, Victor Piţurcă, a făcut comentarii cu privire la dosarul anchetat de DNA în care a fost reţinut pentru 24 de ore, la finalul lunii ianuarie. 

”Ăla (dosarul – n.r.) de la Bucureşti, ce s-a întâmplat… adică e… m-am simţit umilit. Să n-ai nici cea mai mică implicare şi să ţi se întâmple lucrul ăsta… Probabil au avut domnii nişte avantaje, să vedem în continuare ce va fi, cei care au făcut lucrul ăsta trebuie, într-un fel sau altul, să plătească şi ei. (…) Probabil a fost vorba de interese şi nu înţeleg, că eu nu sunt om politic, nu sunt un om care vrea să ia locul altui om politic, nu vreau să devin preşedintele României, nici prim ministru, dar m-au găsit pe mine, eu ştiu, probabil eram glonţul de pe ţeavă. Notorietatea nu trebuie să se transforme în privare de libertate, atât cele 24 de ore, cât şi ce s-a mai întâmplat după”, a spus Victor Piţurcă. 

El a afirmat că nu crede că e vreo legătură între dosarul deschis de DNA şi cel instrumentat de procurorii DIICOT Craiova.

Fostul selecţioner Victor Piţurcă şi directorul ROMARM, Gabriel Ţuţu, au fost reţinuţi, în 30 ianuarie, de procurorii DNA, fiind acuzaţi într-un dosar care vizează achiziţii realizate în timpul pandemiei.

Este vorba despre contracte pentru livrarea unor utilaje neconforme de producere a măştilor care au prejudiciat ROMARM cu peste 8,6 milioane de lei. De asemenea, este vorba despre măşti neconforme pentru MApN. În context, Gabriel Ţuţu ar fi primit 50.000 de lei.

În dosar este vizat şi fiul lui Victor Piţurcă, Alexandru.

A doua zi, Victor Piţurcă a fost plasat sub control judiciar, ulterior şi această măsură fiind revocată, iar Gabriel Ţuţu şi Alexandru Piţurcă au fost prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Propunerea nu a fost însuşită de judecători, care au decis plasarea sub control judiciar şi a celor doi.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri